Son Dakika!

20.07.2012

''İFTARA NE PİŞİRSEK 1''

Bunu Paylaş :


       HAYIRLI RAMAZANLAR OLSUN...

       Çoğumuz anlamını bilmeyiz ama Ramazan kelime olarak "yaz sonunda yağıp yer yüzünü tozdan temizleyen yağmur" anlamını taşır...Ne güzel anlamı var dimi:)))
       Allah tuttuğumuz,tutacağımız oruçları şimdiden kabul etsin deyip iftar yemeği ile ilgili hazırlıklara başlayalım mı ne dersiniz.Bu sene benim gibi çalışan hanımlarında eve gidip rahat rahat yemek yapacak vakitleri olacak bu yüzden bol misafirli,güzel yemeklerin yendiği,sıcak sohbetlerin yine sıcak çaylarla içildiği uzun iftar sofraları düşünüyorum...
Eğer sizde beğenirseniz bütün Ramazan ayı boyunca günlük menü seçmeye ve tariflerini yazmaya karar verdim..
İlk iftar sofrası için seçtiğim yemekler...
Mercimek çorbası,Mantarlı et sote,Şehriyeli pilav ve Cacık aşağıda resimleriyle beraber tarifleride var şimdiden kolay gelsin...




MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
  • 1 baş kuru soğan
  • 1.5 su bardagi kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5-2 litre sıcak su
  • Tuz (çok koymayın mercimekö zamanla tuzlanır. Nedenşnş bilmiyorum)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 çorbakaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
  1. Soğanları yemeklik doğrayın.
  2. Mercimeği yıkayıp süzün.
  3. Tencerede dogranmış soğanları kavuralım.
  4. Mercimek, salça ve kırmızı toz biberi de ilave edip 4-5 dk kadar kavuralımç
  5. Sıcak suyu ilave edip 12-15 dk kadar kaynatın.( Eğer düdüklüde yapacaksanız 7 dk.)
  6. Rondodan sıcakken geçirin. Sıcak olarak servis yapın 




MANTARLI ET SOTE
  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 500 gr mantar
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 1 çay kaşığı Biber salçası
  • Tuz
  • Toz Karabiber
  • Toz Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
 Yapılışı;
  1. Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.
  2. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. 
  3. Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz  şekilde doğrayın.
  4. Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.
  5. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.
  6. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini  tencereye ilave edin.
  7. Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.
  8. Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.
  9. Sıcak suyu ilave et  15-20 dk en kısık ateşte pişir. Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et.  Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap. Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat. Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın. 


ŞEHRİYELİ PİLAV
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç Yarım su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı sıcak su 4 yemek kaşığı mısırözü yağı TuzYAPILIŞI: Pirincimizi sıcak(1.5-2 Yemek kaşığı Tuz) lu suyun içindeen az yarım saat bekletelim.
  • Sonra pirincimizi bol soğuk suyla yıkayalım.Pişirme tenceremize yağ ve şehriyeleri ilave edip kavuralım.Pembeleşince yıkanmış pirincimizi ilave edelim.Kaynamış suyumuzu ekleyip suyunu çekince kapatalım.Demlenmesi için en az yarım saat bekleyelim. 

 yanına bir de cacık ilave ettik mi bu akşam ki iftar yemeğimiz hazır
                                                                  AFİYET OLSUN...

 tarifler çok severek takip ettiğim YEMEK GÜNLÜĞÜM blogundan alıntıdır ziyaret etmek isterseniz tık tık





Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT