Buğün ki iftar menüsü istek üzerine şekillendi bakalım beğenicekmisiniz...
Yoğurt Çorbası
Patlıcan Karnıyarık
Domatesli Bulgur Pilavı
- 3 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı teryağı
- 2 avuç arpa şehriye
- Tuz
- pul biber
- nane
TARİFİ;Unu
ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar
karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu
karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara
karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını
kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane
karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul
biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten
aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp
tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler;
6 adet orta
boy patlıcan2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça yada 2 adet domates
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. domatesleri ilave ederek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin...Afiyet Olsun..
DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
2 su bardağı bulgur
2 3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça veva 2 3 adet domates
(istenirse domates ve biber salçası karışık kullanılabilir)
1 su bardağı su veya et suyu, Tuz
Yağ tencerede eritilir. Salça katılarak (domates kullanılacaksa rendelenerek) yağda kavrulur.
4 su bardağı sıcak su katılır.
Su kaynayınca üzerine bulgur ilave edilir. Karıştırılır.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
ben yoğurt çorbasını evdeki kalmış pilavla yapıyorum öyle de güzel oluyor =) ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvdeki Pilavı değerlendirmek adına süper fikir:)) AFİYET OLSUN...
YanıtlaSil