Son Dakika!

26.07.2012

'İFTARA NE PİŞİRSEK 2''

Bunu Paylaş :
Buğün ki iftar menüsü istek üzerine şekillendi bakalım beğenicekmisiniz...

Yoğurt Çorbası
Patlıcan Karnıyarık
Domatesli Bulgur Pilavı



 YOĞURT ÇORBASI
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı teryağı
  • 2 avuç arpa şehriye
  • Tuz
  • pul biber
  • nane
TARİFİ;Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Afiyet olsun.



KARNIYARIK TARİFİ 

  
Malzemeler;   
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça yada  2 adet domates
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
   
Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. domatesleri ilave ederek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında  20 dakika kadar pişirin...Afiyet Olsun..
    



  




DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

2 su bardağı bulgur
2 3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça veva 2 3 adet domates
(istenirse domates ve biber salçası karışık kullanılabilir)
1 su bardağı su veya et suyu, Tuz

Yağ tencerede eritilir. Salça katılarak (domates kullanılacaksa rendelenerek) yağda kavrulur.
4 su bardağı sıcak su katılır.
Su kaynayınca üzerine bulgur ilave edilir. Karıştırılır.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Bunu Paylaş :

2 yorum:

  1. ben yoğurt çorbasını evdeki kalmış pilavla yapıyorum öyle de güzel oluyor =) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Evdeki Pilavı değerlendirmek adına süper fikir:)) AFİYET OLSUN...

    YanıtlaSil

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT