Son Dakika!

16.09.2013

Çini Desenleri Elbiselerle Buluştu!

Bunu Paylaş :
Ooooww, değerli okurlarım bugün çok keyifli bir yaratıcılıkla karşılaştım. Ülkemizde önemli bir yere sahip olan çini parçalardan ilham alınarak tasarlanan elbiselerden bahsedeceğim desen, ne düşünürsünüz? İşte, modacı Serap Pollard, İznik çinilerini ilham alarak çok şık bir elbise koleksiyonu hazırladı.


2014 ilkbahar yaz sezonunda elbise trendleri açısından çok farklı bir tasarıma imza atan Serap Pollard, önümüzdeki sezon için hazırladığı koleksiyonunun ana temasını İznik çinilerinden ilham alarak oluşturdu. Benim çok hoşuma giden ve mutlaka denemem gerektiğini düşündüğüm yaratıcı bir buluşma diyebilirim. 

İşin güzel yanı, Serap'ın tasarladığı bu çini desenli elbiseleri Amerikalı modeller giydi bile. Koleksiyonunu İngilizce'de 'Tile' anlamına gelen çiniden esinlerek 'Tiled UP' olarak isimlendiren olarak Türk modacı, tasarımlarında dünyaca ünlü Bursa İznik çinisinin mavi tonları, Türk mavisi, dodger mavisi, gece mavisi tonlarını kullandı. Amerika moda piyasasına da ulaşarak orada da Türkiye'yi anlatmanın çok heyecan verici olduğunu belirten başarılı Serap Pollard, 'en çok bildiğiniz konuları, desenleri ve renkleri size hayranlıkla dinleyen insanlara anlatmak çok güzel' diye konuştu.

Ülkemizin tarihi dokusunun çok ama çok önemli olduğunu ve bir moda tasarımcısı olarak bunu tasarımlarında kullanarak bu değerleri yaşatması gerektiğini düşündüğü için oluşturduğunu ifade eden Pollard, koleksiyonunun İngiletere'de tanıtım çekimlerini de gerçekleştirdiğini düşündü. Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleştirilen çekimler çok eğlenceli olmuş gibi görünüyor. Benim için de fazlasıyla ilgi çeken bir koleksiyon. Takipçisi olacağım ve sizlerle en yakın zamanda Serap Pollard'ın çini desenlerinden ilham alarak hazırladığı bu koleksiyondan enstantanelerle yeniden karşınızda olacağım.
Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT