Son Dakika!

6.08.2013

2013 Dantel Elbise Trendleri ve Kombinleri

Bunu Paylaş :
Bu yaz dantel detayı fazlasıyla konuştuk, öyle görünüyor ki uzun bir süre daha konuşmaya devam edeceğiz. Bir elbise modelinde dantel için trend demek aslında bu stile büyük bir haksızlık olur. Fransızca'dan "Dantelle" kelimesinden dilimize türeyen dantel, bir kumaşın kenarına işlenen çeşitli formlarda ince ve ağ görünümünde yahut birbiriyle aynı ya da farklı renklerle örülen örgü anlamında kullanılıyor. 

elbise

Aslında çok geniş bir kullanım alanı var; masa örtüsünden tutun da, birçok tekstil ürünlerinde tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Ülkemizde dantel kültürünün de ayrı bir yeri var; belli bir bölgedeki çeşitliliği de gösterdiği değişkenlikle bizlere sunuyor. Bir yörenin tarihi dokusu, kültürü ve geçmişi ile ilgili bilgiler bile verebiliyor bize.. Bu nedenle dantel'e sadece bu yazın harika bir trendi olarak bakmak, ona biraz da haksızlık etmek anlamına geliyor benim için.



Şık, sade ve daima romantik: Bu trend biz kadınların hafızasında genellikle "sadece düğün, davetler giyilebilir bir trend" şeklinde klişe olarak yer etse de, günlük giyim ve sokak modasının da içinde fazlasıyla yer kaplayan bir akım. Tabi bu konuda gelişen teknolojiyle de birlikte moda tasarımcılarının ve hazır giyim markalarının da hakkını vermek gerekiyor. Yıllardan beri uğraştılar, didindiler, ne yapıp ettiler sonunda danteli sokak podyumlarından indirmeyi başardılar. Dantel elbiseler, şortlar, gömlekler, bluzlar, etekler, pantolonlar ve tulumlar... Kısacası, aklınıza gelebilecek her türlü giyim parçasında danteli görmemizi sağladılar.


Dantel detaylı elbiseler nasıl giyilir?
Sıkça yazıyorum sizlere, dantelli uzun elbiselerin bu yaz çok moda olduğunu. Şimdi, bir kez daha tekrarlıyorum; "hemen gidip kendinize bir adet dantelli uzun elbise temin etmelisiniz. Yok, ben dantel elbise değil de, etek veya şort kullanmak istiyorum derseniz, ona da çözüm bulalım ve yeterince gösterişli olan parçanızın üzerine düz bir tişört, bluz ya da gömlek tercih ederek kombininizi tamamlayabilirsiniz. Olmadı mı? Öyleyse üzerinize dantelli bir parça seçin ve altta giyeceğiniz parçayı sade tercih edin. Nasıl isterseniz...


Bu tür kıyafetler için bir de aksesuar lazım değil mi? Mutlaka sade parçalara yönelmeye çalışın aksesuarlarınızda. Ayakkabı seçiminizi ise, yılın trendleri arasında yer alan sivri burun ayakkabıyla yapabilirsiniz. Yok, ben sivri burun giymem diyorsanız kısa topuklu ayakkabılar tam size göre.Spor bir şıklık arayanlar için de bez, spor ayakkabılar ideal olacaktır.





Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT