Son Dakika!

27.07.2013

Yazın Saçlar Nasıl Korunur?

Bunu Paylaş :
Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde kadınların rahatsız oldukları konuların başında gelen saç yapısının değişmesi ve özellikle de güneş, deniz, havuz gibi etkenlerin saçlarda bıraktığı yıpratıcı etki. 

Yazın saçlar nasıl korunur merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumanızı öneririz. Özellikle de sık sık girilen deniz ve havuzlar nedeniyle saçlar kurur ve cansız bir görünüm alırlar. Saç yapısının değişmesinin en önemli nedeni de elbette ki nemsiz kalmasıdır.

Nemli saç ne kadar canlı ve parlak görünüyorsa nemsiz ve kuru saçlarda bir o kadar da cansız görünür ve çabuk kırılır.  Saçların daha canlı görünmesi için yaz aylarında saç bakımının nasıl yapılması gerektiğini de mutlaka bilmelisiniz.  Özellikle güneşin yakıcı olduğu ve çok sıcak şehirlerde yaşayan bayanların saçları daha çabuk kuruyarak ve nem kaybedecektir.  Bunun engellemek için geçmek için saçlarınızı çok sık yıkamak yerine günde bir veya çok kuru ise 2 günde bir yıkamanızı öneriyoruz.

Ayrıca sıvı alımınızı da artırmanız hem saç yağının artmasını sağlayarak saçınızı koruyucu etkisini arttırabilir hem de saç köklerinizin susuz kalmasını engellemiş olursunuz. Bunun yanı sıra daha önce de belirttiğimiz gibi devamlı olarak klorlu ve tuzlu suya girmek saçlarınızın giderek yıpranmasını ve güneşin yakıcı etkisi de birleşince saçların iyice nem kaybedip yıpranmasını sağlayacaktır. Deniz ve havuzlara girmeyi sık gerçekleştirenler özellikle sudan çıktıktan sonra saçlarını saf su ile durulamaları ve saçlarını güneş altında kurutmamaları gerekmektedir.

Havada ki nem ve sıcaklar nedeniyle saçlarınız daha fazla elektriklenir ve şekil alması da zorlaşır. Bunu engellemek için devamlı olarak saçınızı taramanız, ısı veren şekillendiriciler kullanmanız ve yoğun kremler, saç spreyleri kullanmanız da saçlarınız için zararlıdır. En azından evde veya bulunduğunuz yazlıkta tatilde saçlarınızı biraz dinlendirmeli ve şekle sokmaya çalışmamalısınız. Zaten bu yıl doğal görünümlü saçlar oldukça popüler, düzleştirici ve maşa kullanımı giderek azalıyor diyebiliriz. Yazın saç bakımı için bilmeniz gereken en önemli detayları sizlerle paylaştım umarım sizin için yararlı bir yazı olmuştur.
Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT