Son Dakika!

24.08.2013

Elbise Kolye Uyumu Nasıl Olmalı?

Bunu Paylaş :
Bana soracak olursanız bir elbisenin en önemli tamamlayıcılarından biri de kolyelerdir. Bu nedenle şık bir elbiseyi kombinlerken seçeceğimiz kolyeye gerçekten de çok özen göstermemiz gerekebilir zaman zaman. Aksi halde sonu hüsran olabilir. Gelin bu yazımızda sizlere bir elbise ile kolye arasında nasıl bir uyum olması gerektiğinden bahsedeyim, ne desiniz?


Katılacağımız bir davet için şık bir elbise beğendik diyelim, ancak aksesuar olarak kolye olsun istiyoruz ve bu seçimi yapmak için ne gibi yöntemler izlememiz gerektiğini bilmiyoruz. Hiç telaşa kapılmayın, şimdi sizlere vereceğim tüyolar sayesinde elbisenizi şık tasarımlı bir kolye ile rahatlıkla kombinleyebileceksiniz. İlk olarak, elbisenin yaka kısmına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer pencereli yahut işlemeli bir yakaya sahipse, bu tarz olanlara kolye tavsiye etmem ben. Sebebi ise, görüntü karmaşası ve elbisenin kendi iç özelliğini yitirecek olmasıdır.

Günlük hayata gelecek olursak, artık sokakta cesur giyim tarzları dikkat çekiyor. Bununla birlikte takılarda da kadınlar olabildiğince cesur davranmaya çalışıyor. Yakalı, yazlık mini elbise de taşlı bir kolye tercih edilebilir. Dikkat çekici olacağını düşünüyorum böylesinin. 

Peki düz bir elbiseyi daha göz alıcı hale getirmek istersek, ne yapmamız gerekiyor? Büyük taşlı kolyeleri tercih ederek başarabiliriz bunu. Burada zıtlığı ön planda tutmakta yarar olacağının da altını çizmem gerekiyor yani elbise ne kadar sadeyse kolyemiz de o kadar abartılı olsa iyi olur. 

Siyah, düz bir elbiseye nasıl bir kolye seçilir?
Yılın trendlerinden olan siyah, sanırım en çok elbiselerde kullanılıyor. Siyah renkli düz bir elbise modeli ile büyük taşlı kırmızı ya da fuşya, şeffaf renkli taşları da tercih edebiliriz. Siyahtan kaçınmak mantıklı olacaktır, çünkü elbisenin yanında kolyenin sönük kalmasını sağlar. 


Günlük renkli elbiselerde nasıl kolyeler uygun olur?
Bu tarz elbiselerde zıt renkli kolyeler yardımıyla kombini daha dikkat çekici hale getirmiş oluruz. Aslında bu stili özellikle bronz tenli kadınlar için öneriyorum, renk patlaması olur diye düşünüyorum. 


Son olarak, elbise ile kolye uyumundaki en önemli detayın aynı renklerdeki takıları kullanmamak olduğunu söylemeliyim. Zıt renkli takıların kullanılması sezon trendleri açısından da şık kombinlere merhaba demenizi sağlayacaktır. Hadi kaçtım ben, unutmayın bunları canlarım...
Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT