Son Dakika!

7.08.2013

2013 Sokak Modası Trendleri

Bunu Paylaş :
Moda... Kendini sürekli yenileyen, değişimlerden hiçbir zaman bıkmayan bir olgu. Yüzyıllardır süre gelen tüketim çılgınlığının günümüzde ulaştığı en son nokta, zirve! Sokak modası da bu çılgınlığı en yakından takip eden, bambaşka bir stil kolu diyebiliriz. 2013 yılında sokak modasında neler oldu, neler olacak? Gelin hep birlikte bunu enine boyuna değerlendirelim, ne dersiniz?

moda

Bu yıl olabildiğince hızlı yaşama, her trendi sonuna kadar takip etme yılı. Omzunuza ceketinizi asıyorsunuz, dört duvar arasında kalmaktan hızla uzaklaşıyorsunuz, çıkarken şapkanızı da yanınıza almayı ihmal etmiyorsunuz. İçinize de mutlaka ama mutlaka yaka detaylı bir gömlek giymeyi unutmuyorsunuz ve sonunda zımba detaylı bir çanta yahut ayakkabıyı da tercih ederek sokak modasının bir parçası haline geliyorsunuz.

İstanbul sokaklarında moda olanlar?
Neredeyse yılın başından bu yana capcanlı renkler, oldukça hareketli bir ruha ve tarza sahip, moda dünyasının en güncel, en özgün ve en özgür hali olan sokak modası. İstanbul'daki sokak modası tahminlerimizin aksine bölgesel farklılıklar gösteriyor, bir bütün olarak ele alamıyoruz yani. Genel ve keskin bir stilden söz etmek fazlasıyla zor. Mesela, Nişantaşı'na gidersek, ayrı bir tarz, Galata'ya uğrarsak çok daha farklı bir ruhla bezenmiş, bambaşka bir tarz görüyoruz.


Sokaklara nefes almak için adım attığımızdaysa, 2013 - 2014 sonbahar kış trendleri arasında öne çıkan parçaları şöyle sıralayabilirim; Önlenemez yükselişi ile zımbalar benim favorilerim arasında. Omuzlarda asılı duran ceketler, şapkalar, yaka detaylar ve daha neler neler... Herkes en güzel, en şık olmak için uçsuz bucaksız bir pistte ses duvarını aşan bir hızla yarışa girmiş sanki. Podyumlardan fırlamış gibi İstanbul sokaklarını adımlayan kadınlar, genç kızlar, üniversiteliler. Kısaca, sıra dışı olmak İstanbul'un en özel tarzı.

OMUZA ASILMIŞ CEKETLER


Bu yılın başlarından itibaren süre gelen bir eylem, sonlarına doğru yine gündemde olacak. Bundan böyle ceketler montların üzerinde giyilmek yerine, omuzlarda asılı durmak için satın alınacak. İstanbul sokakları buna çoktan alıştı bile.

ŞAPKALAR YİNE MODA OLACAK!


1960'lı yılların moda rüzgarı buram buram 2013 yılı sonbahar kış aylarında da kendini hissettirecek. Sokağın nabzı ise; renk renk, çeşit çeşit, model model şapkalarla atıyor olacak. Şimdiden bu trendi benimsemeye hazır olmak, önümüzdeki süreçte bizler için iyi olacaktır diye umuyorum.

YAKA DETAYLARI REVAÇTA


Bu detay ilk başlarda bir kolye yardımıyla gerçekleştiriliyordu ancak şimdi yaka detayla çok daha hoş oluyor. İsterseniz eski trendi takip ederek şık bir kolyeyi aksesuar niyetine yakanızda güzel bir detay olarak gösterebilirsiniz, isterseniz de yaka detay kullanarak zarif bir görünümle yılın trendine kıyafetinize uygulayabilirsiniz. Yaka detaylı gömleklerde de rahatlıkla tercih edebilirsiniz, karar sizin.

ZIMBA TRENDİ, ETKİLEYİCİ OLACAK!




Hiç şüphem yok ki, bu sezonun en çok konuşulan ve uzun bir süre daha konuşulacak olan en sürprizli trendi, zımbalar! Çılgın bir hava katmak için tercih edenler de var, sırf görünüm farklılığı olsun diye tercih edenler de. Çantanızda, ayakkabınızda ve kıyafetlerinizde... Dilediğiniz her parçada rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT