Son Dakika!

7.08.2013

2013 Yaz Trendi: Floral Desenli Elbise Modelleri

Bunu Paylaş :
2012 yaz sezonunun en çok konuşulan trendlerinden biriydi floral desenler. Bu yaz elbiselerde açan çiçekler yine çok konuşuluyor. Birbirinden ünlü moda tasarımcılarının ve hazır giyim markalarının 2013 ilkbahar yaz koleksiyonlarında elbiselerine verdiği floral desenler, en gözde ve en değerli, en iddialı parçaları karşımıza çıkarıyor. Etekler, ceketler, elbiseler, şortlar, pantolonlar, tulumlar ve daha nicesi... Ayakkabı ve çanta gibi aksesuarları da ekleyebiliriz bu listeye, hepsinde de akla hayale sığmayacak şekilde kullanılıyor floral desenler.

elbise

Çiçek açmaya var mısınız? Sokakta, iş yerimizde, gece davetlerinde kısaca adım attığımız her yerde fazlasıyla görmeye başlamış olsak da, hızla tüketilmekte iddialı adımlarla devam ediyor floral desenli elbiseler. Unutmayalım ki, neredeyse her zaman bir öncekinden daha farklı bir bakış açısıyla karşımıza çıkmak ve yeniden farklı yorumlamak bizleri tamamen yılın trendleri arasında küçük bir oyun oynamaya sürüklüyor ya da keyifli bir maceraya çıkarıyor. Yaz mevsiminin coşkulu kıpırtısı, kadınsı ezgileri bu detayın en yalın hali diyebilirim. Ne dersiniz, var mısınız siz de herkes gibi yaz çiçekleri açmaya?


Floral desenler nasıl giyilir? Bu detayı elbiselerinizde tek parça olarak kullanabilirsiniz, nitekim benim en önemli tavsiyem de budur sizlere. Ancak parça parça olsun isteyenlerin sayısı da az değil. Eğer böyle olsun diyorsanız, şortunuzun, eteğinizin üzerine floral desenli şık bluz veya pantolonunuzun üzerine serin yaz akşamlarına özel olarak giyeceğiniz bomber floral desenli bir ceketi tercih edebilirsiniz. 


Bu akımın en önemli özelliği belki de birçok renk tonlarını içinde barındıran desenleri karıştırarak kombinleyebilecek olmanızda yatıyor. Bu da mı olmadı, floral desenlerde seçenekler tükenmiyor; baştan aşağı, tümüyle pastel tonlarında giyinerek sade stilinize floral desenli şık bir parçayla da hareket katabilirsiniz. Birçok kadın gibi sizde kombininize kadınsı görünümün yanı sıra biraz da gizemli, tılsımlı bir hava katmak istiyorsanız, koyu tonların üzerine serpiştirilmiş floral desenleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu trendi büyük desenlerle giymek her ne kadar büyük cesaret istese de, işin doğrusu siz kendinize güvendikten sonra bu neden mümkün olmasın ki? Biraz cesur ve iddialı olmanın kimseye zararı dokunmayacaktır.


Bitirmeden önce küçük bir hatırlatma da yapmakta yarar var diye düşünüyorum. Bizler her ne kadar tümüyle tek renk ve desen giymeyi bu yılın modası olarak görsek de, bunun floral desenler için bu yaz geçerli olmadığını bilmeliyiz. Eğer floral desenli pantolon, etek ya da şort giyecekseniz üzerinize dümdüz bir tişört giymeye özen gösterin derim. Çünkü, bazen istemeden de olsa çok karmaşık bir kombin yaratabilirsiniz bu da fazlaca göz yorucu olabilir.
Bunu Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Ünlüler Dünyası
Design by FBTemplates | BTT