Trendy bir makyaj için siyah eyeliner kullanın. Siyah eyeliner ve kırmızı ruj ikilisinin modası yıllardır değişmiyor. Her zaman kullanabilirsiniz. Ya da siyah bir kalem kullanabilir, hafifce dağıtarak doğal smoky yapabilirsiniz.
Kendinize eyeliner yakıştırmıyorsanız, doğal ve açık tonlarda göz farı tercih edin. Göz kapağınızda bej, uçuk kahve, soğan kabuğu gibi belli belirsiz renkler olmalı.
Bu makyajın vazgeçilmezi bol maskaradır. Hatta takma kirpik de kullanabilirsiniz. Amaç gözleri belirginleştirip, kırmızı ruj etkisinde kaybolmalarını önlemek. Belirgin renkleri karıştırarak cümbüş yaratmadan…
Allığı rujunuzun mat ya da parlak olmasına göre seçebilirsiniz. Mat ruj parlak allık, parlak ruj mat allıkla daha iyi durabilir. Cildinize yakın tonlar olmalı, allıkta canlı renklerden kesinlikle kaçınmalısınız. Açık şeftali tonları ideal olabilir, ama tabi cilt ve saç renginiz de önemli. Çünkü ne kadar açık veya koyu olacağını belirler. Hatlarınızı belirginleştirip göze batmayacak bir kıvamda olmalı. Son günlerde kırmızı ruj tercih eden ünlülerimizden makyajlarını beğendiklerimi seçtim. İlham alabilirsiniz…
Bu arada sağa sola dağılmış görüntüden kaçınmak için dudak kalemi kullanmanızı tavsiye ederim. Ruj ile yakın tonlarda bir dudak kalemi, sürme konusunda işinizi kolaylaştırır. Hem de rujunuz daha kalıcı olur. Daha kusursuz bir dudak için kalem ve ruju sürdükten sonra, ince ve düz bir fırçayla ten renginizde bir fondoten kullanarak dudak kenarlarını temizleyip kusursuzluğu elde edebilirsiniz.